Kana- ja murelisalat leivakuubikutega

Maru retsept, ilmunud ajakirjas Toit & Trend juuli-augustinumbris.

Marinaadiks:
1 spl palsamiveiniäädikat
1 spl oliiviõli
soola ja pipart
värskeid ürte

Salatiks:
2 kanafileed
peotäis puhastatud mureleid
fetakuubikuid
4 viilu head leiba
1 küüslauguküüs
pisut võid
oliiviõli
mandlilaaste
tammelehesalatit, rukolat, oblikaid vms.

Kastmeks:
törts palsamiveiniäädikat (nt. viigimarja- või vaarikalisandiga)
oliiviõli
1 spl mett
soola ja pipart

Valmista suupärasteks tükkideks lõigatud kanale marinaad ja jäta vähemalt tunniks maitsestuma. Kuumuta pann, sulata või ja lisa törts oliiviõli. Lõika leivaviilud kuubikuteks (mida tumedam ja rosinasem on leib, seda parem). Kui leivakuubikud on esimese tulisuse kätte saanud, lisa mandlilaastud ja puruks pressitud küüslauguküüs. Sega kiirelt ning võta tulelt.

Kuumuta teine pann ning prae kanafileetükid. Rebi salatilehed suurde kaussi. Kukuta murelid salatipadjale ning lisa fetakuubikud, leib mandlilaastudega ja lihatükid.

Vispelda kokku kaste, nirista salatile, sega õrnalt läbi ja serveeri kohe.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s