Kukeseenepirukas

Istusime siin üks õhtu jaanuaripõnnide emmedega ja küpsetasin kaasa kukeseenepiruka. Läheb kindlasti kordamisse lähiajal. Retsepti sain nami-nami.ee-st.

Koostis:
Põhi:
100 g võid
50 g riivitud juustu
2 dl nisujahu
0.5 dl külma vett
Täidis:
400 g kukeseeni
1 hakitud porrut või
sibulat
tükike võid
2 dl 10% rõõska koort
3 muna
100 g riivitud juustu
noaotsatäis soola
musta pipart

Valmistamine:
Näpi või, riivitud juust ja jahud puruseks. Lisa vähehaaval vesi (kõike ei pruugi vaja minna!) ning suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Torka põhi kahvliga auguliseks ning küpseta pirukapõhja 10 minutit 200kraadises ahjus.
Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud.
Lisa võitükike ning hakitud sibul, prae klaasjaks. Kalla seene-sibulasegu eelküpsetatud pirukapõhjale.
Sega kausis koor, munad, riivjuust ja maitseained ning kalla segu seentele.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübinud.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s