Lillkapsast

Lillkapsas on Allani suur lemmik, mida mina olen siiani jälestanud. Aga kahel moel on see võimalik ka mulle söödavaks muuta. Esimene retsept on pärit nami-nami’st.

Sinepine lillkapsa-juustuvorm

Ega ma muidu sinepisõber ka ei ole, aga selle retsepti tarbeks sai ta koju ostetud. Vorm maitseb hästi lihakõrvaseks.

Lillkapsast vastavalt vajadusele

2dl 35% rõõska koort (nagu ikka on parim Nopri oma)

maitse järgi teralist sinepit

150g riivitud juustu

soola, pipart, maitserohelist

Puhastad-tükeldad lillkapsa ja keedad parajalt krõmpsuks. Seejärel segad koore sinepiga ja enamuse juustuga, paned lillkapsa ahjuvormi ja valad segu sinna peale. Peale raputad ülejäänud juustu ja küpsetad 200 kraadi juures, kuni juust on kuldne.

Teise retseptini jõudsin ka nami-nami kaudu, aga pärit on see siit blogist.

Singiga gratineeritud lillkapsas

1 suur lillkapsas

150g suitsusinki

8 spl (jogurti)majoneesi

Riivjuustu

Nagu eelmiselgi – keedad lillkapsa ära, segad omavahel singikuubikud, majoneesi ja riivjuustu ja ühendad need ahjuvormis. 150 kraadi juures 10-15 minutit.

Advertisements

One thought on “Lillkapsast

  1. Sinitihane ütles:

    Mulle ka vanasti lillkapsas ei meeldinud. (Sest ma ei ole eriline gemüse-fänn.) Aga vormiroogadena on hakanud meeldima. Kusjuures isegi lihtsalt keedetult hakklihakastmega on väga hea.
    Seda sinepist vormi proovin vast varsti isegi. Thänks retsepti eest!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s