Eluolu

Kratt on kahe vanaemaga maal. Enne minekut küsis nädal aega iga päev, et kas juba on minek ja kui õige päev kätte jõudis, siis oli kott juba hommikul pakitud ja poiss seisis ukse juures, et kas nüüd juba hakkame minema?

Ta on nii suureks kasvanud. See on jälle üks asi, mida peab ise kogema. Sul on väike, armas, pisike põngerjas ja kui korraga sünnib teine, kes paratamatult on väiksem… siis tundub see esimene korraga nii suur ja rohmakas. Sugugi mitte vähem armas, aga pidevalt on hirm, et ta võib sellele pisikesele õrnukesele liiga teha ja siis ma võibolla sekkun rohkem, kui peaks. Ta ju armastab õde.

Näete, kui kleenuke ta on? Kratt lihtsalt ei söö mitte midagi. Isegi lemmiksöögi kalapulkadega on nii, et palub mul praadida kaks tükki ja lõpuks sööb ära ühest pool. Loodan lasteaia peale, seal kuidagi see kambavaim töötas ja seni, mis seal salata, on mul hea meel, et ta jäätistki sööb.

Piripiiga aga kosub. Üldiselt käib elu range režiimi järgi: kiire söök, 15 min naeratamist ja 45 minutit und. Kiire söök, 15 minutit naeratamist, 45 minutit und VÕI siis on päev läbi üleval ja ajab mul õhtuks juhtme väga kokku. Aga õnneks on ta see nunnu laps, kes ei nuta. Lihtsalt on üleval ja ma ei oska teda lõbustada muuga, kui mähkmevahetusega.

Viimane pesulaar kuivas mul õues nädal aega, lõpuks tõin tuppa ja pesin üle, sest kopituselõhn oli juba juures. Täna siis uuele katsele. Kui ma pesu kuivama panin, siis sadasid selgest taevast mõned piisad… nüüd on paduvihm ja äike. Uuele ringile.

Ise lähen üritan esimest korda elus pärmitainast (taigent?) teha.

je suis nul. says:
palju 12dl jahu normaalses mõõdus on?
nt klaasides ja sisetundes?

Advertisements

4 thoughts on “Eluolu

  1. Punane Hanrahan ütles:

    “Tainas” on tglt. see õige, soovitatav vorm ning “taigen” võõrvorm, aga keda see korrektne eesti keel tänap. ikka huvitab, eksju:), seega vb. kasutada just seda vormi mis endale suupärasem tundub.

    • Liis ütles:

      Ma olen ise üks tainas. Hakkasin tegema ja avastasin, et nisujahu on mul kodus üleüldse kõigest 2 dl. Panin siis ülejäänu odrajahu ja saigi kaneelilõõtsast sepik.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s