17 ja naine: söögist

Tikri blogi ja selle saba lugedes tuli meelde õnnis aeg 2001 sügisel, kui ma pesast välja lendasin ja muuhulgas pidin hakkama ise süüa tema. Raha oli tollal ette nähtud 800 krooni kuu üüriks + 200 krooni söögi jms.rah nädala peale. Tavaliselt koperdasin ma bussi pealt esimese asjana Lennart või Kauriga kohvikusse, seejärel ostsin raamatuid või teatripileteid ja keskeltläbi jäi kätte 100 krooni nädalas. Süüa muidugi selle eest suuremat ei saanud.

Koolilõunaks raha ei jätkunud, valik oli kas Kauri võileib (ta vanaema tegi jube häid võileibu, siiamaani igatsen neid), Rüütli poest saiake või midagi kellegi teise söögikotist. Kati kinkis mulle Treffneri lõpus väikse kujukese siilist, kes seisab toidukapi ees – no nii enamasti oligi. Kodus õhtul oli menüü väga-väga ühekülgne. Mitte, et mul oleks päris nälg majas olnud, aga ma lihtsalt ei osanud midagi teha. Põhimõtteliselt oskasin ma keeta makarone ja muna. Vähehaaval arenesin ja menüüsse lisandusid praemuna, omlett, praekartulid, keedetud kartulid. Kastmeid jms. ei osanud ma teha kuni keskkooli lõpuni.

Pärast seda kolisin Janekiga kokku ja menüü laienes: lisandusid mannapuder ja ühepajatoit ja kotletid. Jumala tõsiselt, põhimõtteliselt sõime me iga nädal ühte ja sama. Eriti midagi uut katsetada ei julgenud, aga vähehaaval arenesin endasi ja Saksamaal Z.-ga koos elades vaimustusin tema kokkamisoskusest. Nii et ilmselt 2005 sügisest sai alguse mu kokanduskirg. Hakkasin uurima kokandusblogisid ja ise katsetama.

Kaur arvas, et lastega pered katsetavad vähem. Ma vaidleks vastu. Kõik mu käkid on lõppkokkuvõttes ära söödud ja kui ei sööda, siis söövad külmkapist “midagi muud”, mis on hetkel niikuinii Krati lemmiktoit. Nüüd on menüü kordades laienenud ja hetkel lõpetan kabatšokiga šokolaadikoogi söömist. Ei, MITTE see Eevelin Ilvese retsept.

Advertisements

6 thoughts on “17 ja naine: söögist

  1. kaur ütles:

    Sa ei kvalifitseeru minuga vaidlema. Kui sa ise ütled, et sul on kokandus-KIRG, ja sa viitsid sel teemal blogisse kirjutada, siis oled sa söögitegemise osas friik ja ei tohi enda pealt üldistusi teha. :)

    Ja saan ma õigesti aru, et me kohtume mitte väga kauges tulevikus Välisministeeriumi kõrval?

    • Liis ütles:

      Ma kardan, et meie kohtumised tulevad juhuslikud ja väga harvad – kuna me nüüd Nõmmekad, siis ringleme pigem siinkandis.

      Ma võtan seda friiki kui komplimenti :D

  2. kaur ütles:

    Igasugused veidrate juurikatega asjad on meil ka menüüs. Viimane koju saabunud kokaraamat on Ottolenghi “Plenty”. Ma ei julge seda kätte ka võtta, rääkimata avamisest, mõtlemata sellest millegi proovimisest… :)

  3. liz ütles:

    Kui nii edasi läheb, siis ennustan, et umbes 10+ aasta pärast tundub lihtne teha suvalise tööpäeva õhtuks vähemalt 3-kihiline kook (põhi, täidis ja kate) ning normaalne ise mandleid kuivatada, et lapsele sünnipäeva tordile Lotte meisterdada…

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s