Eilne päev

Äratus täiesti traditsiooniliselt kell 6:45. Plikale hommikune maius ja siis vajun peaga vastu klaviatuuri ja kähisen “KOHVIIIIIII!” Saan. Mingil hetkel ärkab Kratt ja alustab esimese asjana virisemist. Repertuaaris “aga ma ei taha lasteaeda minna” vaheldumas “ma tahan multikat vaadata”, “ma tahan midagi süüa”, “ma ei taha seda süüa” jne.  Saab multika ja süüa. Vaatab, aga ei söö.

Mingil hetkel saab Allan ka silmad lahti, võtab kohvi ja pukseerib suure vastupuikleva jõnglase uksest välja. Kell on alles kaheksa aga mul on tunne, et üks väike vastupuiklev jõnglane tahab magada. Üritus ebaõnnestub ja läheb sujuvalt üle hommikupudruks. Pärast seda on ühel uneaeg ja mina saan teha kaks tilka tööd. Kell üksteist on hommikukama, lasen plikal ise süüa (lõpeb see sellega, et kama on IGAL POOL), hoian ühe käega tema kaussi kinni ja teisega ripun telefoni otsas.

12 paiku asutame uksest välja minema. Viimasel hetkel tuleb mulle meelde, et toredam oleks piim oma taarasse saada ja loputan kärmelt üle kaks pudelit. Plaanis siis pood (valge vein ja päiksekuivatatud tomatid), turg (kaks liitrit piima Kurtna putkast) ja kiikumine, mida plika ei taha lõpetada. Lõpuks topin ta siiski vankrisse ja jalutame koju, kus aeleme kahekesi natuke batuudil ja teen nunnust jonnivast lapsest pilti.

Tagasi toas olles üritan pakkuda plikale mmm-maitsvat kanarooga, aga ei lähe. Läheb magama. Mina saan koristada ära hommikuse laga, pesta kolm korda nõusid ja natuke juba igavustki tunda, kui silm on jälle lahti ja mäng täie hooga käimas.

Natuke peale viit laekuvad Allan ja Kratt, viimatine pisarates, sest issi ei viitsinud lasteaias rühmaruumi minna, et võtta kaasa tema kallis kott (?) ja mõmmi. Viskan Allanile ette retsepti ja koostisained ning juhin ise poisi tähelepanu kiirelt kõrvale, lähme Nõmme Loodusmajja loomi vaatama. Kratt kardab paaniliselt mööda põrandat sibavat imelooma (ma isegi ei tea, mis loom see oli) ja istub enamus aega minu süles, aga las siis olla. Kui tuppa tagasi jõuame, on Allanil söök juba valmis. Imekombel on see söödav kõigile asjaosalistele, plika vitsutab sisse kaks kausitäit ja peoga veel pealegi. Nüüd on Kratil multikad, plikal igaõhtune kigisemine ja mina toon tuppa laari pesu, sorteerin ära, triigin natuke ja viin järgmise laari kuivama.

Vahepeal on kell saanud kaheksa, seega saab plika õhtused pesu ja pidžaamaprotseduurid ning mina hakkan Kratiga rabarberikooki tegema. Taigna tegemisest rohkem huvitatud on ta selle söömisest, vahel on suisa naljakas vaadata, kui minusse see laps on. Kooki peab pikalt ootama, aga lõpuks saab see ülimaitsev leiutis tatrajahust põhjal söödud ka. Vahepeal puksin Allani Kratile lugema (Pettsonit! Kolm korda!) ja hakkan ise ta lõputööd üle vaatama. Kella kümne paiku lähevad mehed pessu ja mina jooksma.

5,7 pluss veel mingi väga pikk maa hiljem olen tagasi kodus, võtan tüki kooki ja Allani lõputöö….  öösel kella kaheni. Vahepeale üks osa “The Big C-d” ja palju head muusikat. Siis magama ja muide, tänane äratus oli 5:30… Elu õied.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s