Jääktoitumist alga

Kas siis jälle või hoopiski ikka veel on kappidesse kogunenud mingeid asju, mida ma nüüd pühendunult hävitan enne, kui kapid uuesti täis varun. Ehk siis ideeabi, palun.

  • kinoa, ma olen ise kord elus varem söönud aga ise teinud pole. Koju ma ta vedasin, aga mis tast kindla peale head saab?
  • kikerherned. Nende valmistamisega jänni ei jää, aga äkki kellelgi on mingi geniaalsem plaan?
  • kuivatatud valged oad – leidsin ühe supiretsepti, ostsin oad ära aga nüüd on retsept kadunud
  • sojagraanulid
  • seesamiseemned. Kas keegi on ise seesamitahvlit teinud?
  • suhkrupeedisiirup sai ostetud piparkookide tarbeks aga ma ei ole kindel, kas ma neid enam teha tahan
  • kreemjas kookos
Advertisements

3 thoughts on “Jääktoitumist alga

  1. Maarja ütles:

    Kikerhernestest meeldib mulle väga teha sellist India rooga:

    170 g kuivatatud kikerherneid
    10 küüslauguküünt
    Tükk värsket ingverit (5cm * 2,5 cm)
    5 spl õli
    1/2 tl jahvatatud kurkumit (olen kasutanud karrit)
    3 keskmise suurusega tomatit (värsket või purgist)
    4 keskmise suurusega kartulit
    2 tl soola
    1/8 tl värskelt jahvatatud musta pipart
    1/2 tl cayenne’i pipart
    2 spl sidrunimahla

    Leota kikerherneid üleöö 900 ml vees 1/4 tl soodaga. Koori ja haki küüslauk ning ingver. Pane kikerherned koos vedelikuga suurde potti. Lisa 600 ml vett, 1 tl soola ja aja keema, seejärel eemalda vaht. Pane kaas peale ja kuumuta madalal tulel 1 tund või kuni kikerherned on pehmed. Kurna kikerherned, jättes 300 ml vedelikku alles.
    Keeda ja koori kartulid. Blenderda küüslauku, ingverit ja tomateid koos 2 spl veega, kuni tekib ühtlane pasta.
    Kuumuta õli suurel pannil keskmisel tulel. Kui pann on kuum, pane sinna pasta ja karri. Sega ja prae seda 1-2 minutit. Nüüd lisa 300 ml vedelikku ja kikerherned. Tee kartulid (võrdlemisi suurteks) tükkideks ja lisa pannile. Maitsesta 1 tl soola, piprate ja sidrunimahlaga.
    Sobib kas omaette roaks või lisandiks liha- või kanaroogade juurde.

  2. minni ütles:

    kui valged (pehmeks leotatud) oad, porru, porgand ja sellerivars vees keeta, lisada tomatisodi ja soola-pipart ning see kõik püreestada, siis maitsva supi sa saad. eriti hea, kui juurde lisada krõbedaid singikübemeid. see on vist ainus püreesupp maailmas, mida vabatahtlikult sööma olen nõus.

  3. Maali ütles:

    Sojagraanuleid ma olen kasutanud nii koos hakklihaga kui iseseisvalt pastakastmetes. Kikerhernetest saab teadupärast hummust, aga need on igast asendist head, tee nendega mida tahad. Kinoad saab äkki valmistada kuskussiretseptide järgi?

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s