Login Karikate Emandat ka

… sest ta on suutnud ära öelda kõik selle, mida minagi mõtlen.

Mulle ei meeldi autori vihjed selles suunas, et “valige mees, kes hoiab teid – mis siis, et ta tundub igav!”
Ma ei tea… see tundub nii vale. Loota, et hakkad kedagi armastama, kuna ta on su vastu kena? See oleks ju lihtsalt tänulikkus siis. Ja vabatahtlikult loobuda otsimast inimest, kelle poole hing kisub…? Parem juba hull suhe kui suhe inimesega, kelle vastu pead armulikult sõbralik olema, kuna ta jätab külmaks. Ma ei tea, mulle lihtsalt ei meeldi kompromissid armusuhtes. Ma arvan, et on üpris hea, kui saad abielluda köitvaima mehega nendest, keda näinud oled, aga parimal juhul abiellud mitte sellega, kes on valikust parim, vaid sellega, kes on nii selgelt oma, et teistega ei saa teda üldse võrreldagi. Mina Mehe puhul tundsin küll nii – et teistega olid need tavalised suhted, mis kõigil on, aga Mehega on Täpselt See! This is it! No more questions, no hesitations, selle pärast kogu varasem kammajjaa üldse oli – et jõuda Siia! Olen segaduses vaadanud filme, kus mehed-naised on pulma eel ärevil, et see on nüüd nii tähtis valik ja kas see ikka on see õige ja mis siis saab, kui kusagil on keegi veel parem ja…… No, ma ei tea, minu meelest on see nagu magnetism või gravitatsioon – katsu sa mitte tõmbuda või abielluda, see on tugev nagu loodusjõud :D  Aga, arvan, et kui isegi on tõsi, et inimese isiksus ei muutu, kui ta kord juba täiskasvanuks on saanud, siis vajadused elu jooksul muutuvad. Teine inimene ei pruugi meie vajadustega kaasa muutuda – temal on oma vajadused -, ja siis enam ei tõmbuta ja see on täitsa loomulik. Pea-asi on mitte lõputult tülitseda ja teineteist süüdistada. Võib lahku minna, võib eraldi jooksvaid eluradu eraldi käia ja siis jälle ümarlaua taga sõbralikult istuda… Samas oleks väga tore, kõige toredam alati koos, ühes suunas, ühepalju ja nii edasi muutuda… :) Ma ei usu, et me midagi valides üldse kunagi vale valikut teeksime, sest küllap me juba valime seda, mida meil on hetkel vaja. Ja ei sa ignoreerida käesolevat hetke ja hüpata, olevikku vahele jättes, targemasse tulevikku.

Advertisements

6 thoughts on “Login Karikate Emandat ka

 1. Maali ütles:

  No ma ei tea…. see kõik kõlab nagu ühe ilusa ja ihaldusväärse naise jutt, kellel on päriselt valida (noh, peale selle valiku, et päris alkohoolikut ja purulolli ei võta). Ma pakun, et see on pisut ebarealistlik ;) Ja lisaks hingekiskumisele ei tohiks minu arvates alahinnata ka seda, kui elustiilid ja igapäevaelu niimoodi klapivad, et üksteisel seda kiskuvat hinge lõpuks kraanikausi või prügiämbri (või rahakoti) juures välja ei söö.

  • Liis ütles:

   Et mees on nagu mingi asi, mida mingiks eluetapiks ilmtingimata omama peab? Hingekiskumine + elustiil ja olme kokku peaks ikka olema see, mis seob. Mitte et valid kahest halvast vähemsita ja loodad, et joppab.

   • Maali ütles:

    See on veel omaette teema, et kas üldse peab omama, kui seda 100% unistuste printsi ei saabugi. Ja see, et ilmtingimata tahavad meest omada sageli just need, kellele tuleks kasuks aastake üksi olla ja elu üle järele mõelda. Ma pigem eeldasin, et te räägite siin peale suurte tunnete ka praktilisest igapäevaelu korraldusest, mis võib vahel (kuigi ilmselgelt ainult erandjuhtudel, hakkab mulle tunduma) olla abielu aluseks, lisaks suurele kirele. Sest mis puutub mehe omamisse, siis no jumala eest, kui sa teenid üksinda piisavalt raha, sul on elamispind ja ressursid üksinda lastekasvatamiseks, pluss piisav psüühiline stabiilsus, et seda kõike järjepidevalt üleval hoida – siis no milleks sul seda omatavat meest või abielu üldse vaja oleks? Suurel kirel ja hingekiskumisel on raamitud A5 formaadis paberikesest sügavalt pohhui.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s