Philemon ja Baukis

Tekitasin oma emale ilmselt väikse šoki, kui plika mulle sülle ronis ja “böön böön laulu” nõudis. Talle meeldib. Minu jaoks on see väga… omal kohal ja kummituslik.

Öösel, eile või täna – kuidas nüüd võtta – panin ka selle mängima ja kommenteerisin, et selles on maailma kõige ebaloogilisem fraas “if we’re gonna die / bury us alive”. Karupoeg aga teatas selle peale, et see on ju ilmselgelt vihje Philemonile ja Baukisele ja pidi natuke mu mälu värskendama.

Vanal hallil ajal tuli Zeus Olümposelt vaatama, kuidas lihtrahvas elab. Öömaja otsides aga aeti neid igalt poolt minema, sest mis nende hulkurlontrustega ikka peale hakata. Ainsad, kes olid nõus võõrustama olid küla kõige vaesemad eite-taati, Philemon ja Baukis, kes jumalatega oma kasinat õhtusööki jagasid ja neile oma kõdunevas hurtsikus peavarju pakkusid. Kerge vihaga nagu ta on – Zeus ujutas terve küla üle, vanakesed said aga valida ühe soovi, milleks oli surra koos. Ja kui see hetk siis kätte jõudis, juurdusid nende jalad maasse ja neist said tammepuu ja pärnapuu, teineteisele täpselt nii lähedal, et tuulehoogudes teist õrnalt puudutada saaks.

Täispikk nt. SIIN.

Muidugi olen ma Kreeka mütoloogia ja ka selle looga kursis, aga vaata seost kokku ei viinud. Hea ikka, kui targad inimesed olemas on.

Advertisements

One thought on “Philemon ja Baukis

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s