Kes ei oska ujuda

… saab järve hüpata ainult ühe korra.

Ma pean nüüd vist lõpuks ujuma õppima, sest üha selgemalt võtab pilti see, et ma ei saa kahe lapsega hakkama. Eriti üksi. Kahekesi on selles mõttes lihtsam, et saab delegeerida… kuigi ka see alati ei tööta.

Kratt-vaeseke on viimased nädal aega kodus haige olnud ja seoses sellega tähelepanust täiesti ilma jäänud, sest meie Retikas on lihtsalt nii kange natuur, et tema kõrvalt kellelegi teisele tähelepanu võimalik pöörata ei ole. Ainult siis, kui ta magab aga üldiselt magab poiss temast kauem, nii et ka see ei ole variant.

Eile õhtul oli mul täiesti imeline plaan panna Reti magama ja siis poisiga lauamängu mängida klausliga, et kui ta võidab, siis ei pea magama minema ja vaatame koos multikat. Asi lõppes taaskord nii, et mina jäin Retit magama pannes ise tukkuma ja nukker poisisäga tuli kell pool üksteist küsima, kas ta tohib nüüd ka magama minna. Osalt on selles muidugi roll ka viimaste õhtute hilisemal magamaminekuajal – kui mul on tööpäev, siis Allan valdavalt neid 21ks voodisse ei komandeeri ja siis nad uinuvadki kuskil 22-23 vahel, mis minu meelest ei ole okei, aga mind ei ole ju kodus, KURAT. No ja ju siis oli eilne üheksane voodisseronimine plikale ikka vara, mis vara. Aga ma tahan oma esmasündinuga ka mängida ju!

*

Rubriigist ema süda ja muud diagnoosid – ilmselt arstile ei ütleks midagi tähelepanek, et mu laps tahab rohkem piima juua, kui tavaliselt aga meie peres on see ilmeksimatult olnud haiguse esimene tundemärk. Nii ka seekord. Eile üritasin siis nagu tavaliselt poissi keelitada piima asemel vett jooma (sest piim täidab liiga hästi kõhtu ja Krati söömisega olen ma viimasel ajal tõsiselt hädas). Poiss viskus põhimõtteliselt pisarates pikali ja nuuksus: “Aga nii ma ei saagi endale terveid luid ja hambaid, kui te mind ainult veega joodate!”

Ajupesu on tehtud.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s