Prügivabadest päevadest

(See on nüüd see koht, kus minu emakatöö detaile mitte teada tahtvad inimesed saavad akna kenasti kinni panna, aitäh.)

Minu jaoks on olemas mitut sorti ökoeluviisi. On inimesi, kes mõtlevad tervisele ja inimesi, kes mõtlevad keskkonnale ja inimesi, kes tahavad kaitsta loomi ja inimesi, kes tahavad olla võimalikult looduslähedased. Põhimõtteliselt ei ole mitte ükski valik mustvalge – loobudes nahktagist kanname me sünteetilist materjali, mille valmistamisel on keskkond saanud rohkem kahju kui ühe lehmanaha kasvatamisega saanuks… ja kes siis lõppeks otsustab, milline otsus on õige ja milline vale? Minu öko on tekitada võimalikult vähe PRÜGI.

Kuna ma riidest mähkmete maailmas figureerin, siis selle tabude ja vastuväidetega võideldes olen ma mitu korda kuulnud, et “höhöhöhhöö… varsti hakkad ise ka riidest sidemeid kasutama”. Noh, laskusin siis sellesse natuke ja leidsin, et on olemas vidin, mis on isegi keskkonnahoidlikum. Kui keegi veel kuulnud ei ole, siis tegu on menstruaalanuma või iroonilisemas seltskonnas “kuutassikesega”. Esimesena tulid turule mooncupi nimelised anumad ja seega kutsutakse tihti kõiki sellelaadseid tooteid mooncupideks, samamoodi nagu mähkmete kohta öeldakse pampers. Kui mina endale tassikest otsima hakkasin, siis võttis hind ikka hinge kinni küll – jäid nad kuskil 40 euro kanti ja see oli tol hetkel summa, mida ma näiteks ühe kuupalga kõrvalt poleks saanud välja käia. Nii leidsin ma mingi portaali sooduka ja tellisin endale ära Yuukki firma tassikese mingi 19 euro eest. Ja voila! See TÖÖTAB! Ma olen alati vihanud seda teatud perioodi kuust, kuna tampoonid mulle ei sobi ja sidemetega on alati üks igavene… seesamunegi. Selle vidinaga aga võib põhimõtteliselt ära unustada, et see üldse kuskil organismis hängib. Hea, kui meelde tuleb õhtul ära vahetada.

Ma tean, ma tean, ma tean et seda nüüd guugeldama hakates tulevad välja saja aasta tagused perekooli teemad, kus käod kooris “Rõve! See läheb ju tupes kortsu! On ebahügieeniline! Kuidas sa seda vahetad? Mis mõttes veri loksub sees?” karjuma hakkavad, aga nii palju kui minu tutvusringkond seda kasutanud on, on KÕIK rahul ja enam sidemete-tampoonide peale tagasi minna ei taha. Vot.

Tegelikult tahtsin ma lihtsalt öelda, et olen täna erandkorras letis tööl ja meilt saab kuni pühapäevani menstruaalanumat Natu soodushinnaga 15,90. Soodsamaks ei käi ja isikliku kogemuse põhjal on Natu võrreldes minu Yuukkiga natuke pehmem ja mõnusam ka.

/ma poleks iial arvanud, et ma hakkan TÖÖL inimestega menstruatsioonide eripärast rääkima aga hei, vähemalt saan oma inimeseõpetuse õpetaja haridust ära kasutada/

Advertisements

One thought on “Prügivabadest päevadest

  1. seitseteist ütles:

    Super asi ikka leiutatud, ei kujuta enam seda perioodi kuus selleta ette. Eriti mugav siis, kui pikad ja kiried tööpäevad on või kuskile mõni pikem sõit.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s