Unenäovabrikust

… hullud uned tulevad.

Täna öösel näiteks, et olin rase ja kaotasin lapse ja kui ma haiglast koju jalutasin, leidsin sõiduteelt omaenda verise kassi, kelle ma siis sülle haarasin ja kliiniku poole jooksin.

Nüüd õhtul huvi pärast guugeldasin, et midahekki mu alateadvus mulle NÜÜD öelda tahab. Ja voila:

To dream that you are bleeding or losing blood signifies that you are suffering from exhaustion or that you are feeling emotionally drained.

“Tõsi ka või?” karjatab emotsionaalselt kurnatud siil ja üritab peast pühkida stressitestis saadud 80% tulemust emotsionaalse stressi kohta. Ma tean jah, alternatiiv oleks mitte põdeda, aga kui ma juba põen, mis ma siis tegema pean?

On kaks küsimust, millele ma enam ausalt vastata ei oska. Eriti uued inimesed armastavad küsida, et noh – mida sa siis vabal ajal teed? Ma tavaliselt irooniliselt küsin, et mis see vaba aeg on ja kuidas seda serveeritakse… sest et päriselt ma ei suuda välja mõelda, millal oli mul võimalik maha istuda ja mõelda, et mida nüüd tegema hakata selle asemel, et käigupealt kogu aeg sada viitekümmet kuut tulekahju kustutada.

Ühel sellisel hetkel, kui kolm inimest korraga tahtsid mult midagi, viskasin ma oma telefoni puruks. Hea, et ise aknast alla ei hüpanud.

Pärast seda kui mul oli kolm päeva kõht valutanud ja ma olin viimased kaks tundi töö juures vaheldumisi nutnud ja oksendamisest mõelnud, lõpetasin ma reedel päeva kell neli ja läksin raamatupoodi. Mõttega, et ostan midagi ja kodus siis lesin ja loen. Saate aru – ma ei osanud enam midagi valida. Ma ei tea enam, mis mulle meeldib. Ma ei oska enam midagi muud oma “vaba ajaga” teha, kui lihtsalt vaikuses lesida ja taastuda. See pool minutit kahe nädala kohta, mis mul on.

Viimane kord sain ma selle poole minutiga aru, et ma ei jõua enam kolme (peaaegu) töökohaga edasi rabeleda. Kui ma aga ühe neist ära jätan, siis ma suren nälga. Ja mähkmetest ma ka ei loobu. Eks.

Advertisements

One thought on “Unenäovabrikust

  1. Kriss ütles:

    Huhh….see tunne, et keegi sinult pidevalt midagi tahab, see ajab täiega hulluks. Päeva lõpuks ajab isegi see närvi, kui laps palub väiksematki teenet. Tahaks ainult, et rahule jäetaks. Samas teisalt – hulluks ajab ka see, kui keegi midagi EI taha – nt kui postkastis valitseb juba mitu päeva vaikus. Nokk kinni, saba lahti.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s