Lapsemure.ee

Kõrvalttoast tuleb väikeste paljaste jalgade padin.
“Emme.”
“Mis on?”
“Mu KÕHT valutab.”
“Oi, kas kõht on tühi?”
“Ma vajan…”
… laps viskub traagilise näoga voodisse pikali, ilmselgelt on surm silmaga näha…
“… kiisumultikat*.”

041

*iga kord, kui meie majas on juttu kiisumultikast, ajab Paavo suled kohevile, nagu keskmisest suurem paabulind. Tema ju seda ühel “eitaha!”-hommikul Retile tutvustas ja nad said lõpuks ilma tülita riidesse ja lasteaiavalmiks.

Teistes uudistes: seesama pisike vobla on päevas mitu korda väga hädine. Tal on mure, mille vastu aitab ainult emme hool ja armastus. Pissihäda. Justnimelt. Selle traagika korral ei saa ju ometi ise WC-sse minna ja asi ära õiendada. Oh ei. Kõigepealt tuleb joosta emmeni, siis tantsida tükk aega keel ripakil ta ümber. Lõpuks suudab vaene kannataja pressida endast välja need saatuslikud sõnad:
“Mul on pissihäda!”
“No aga… käi ära?”
“Ma ei saa! Emme peab aitama!”
Vaene emalik kuju viskab selle peale maha ükskõik mille, mis tal parajasti käes on ja tormab WC poole, et hädaline vabastada riietest ja tõsta potile. Siis on pärast abi vaja veel pükste ülestõmbamisel ja kui veab, siis kätepesul ka. Lõpuks laps rahuneb ja naaseb igapäevaelu juurde.

Täna hommikul aga magasin ma sügavalt ja kui ma lõpuks ärkasin ja ise vannitoani loivasin, märkasin ma praokil ukse vahelt, kuidas Retikas kõigi nende toimingutega ise hakkama sai. Ilmselgelt on emmet vaja ainult siis, kui ta olemas on.

Advertisements

2 thoughts on “Lapsemure.ee

  1. boroka marton ütles:

    Laenuühing BOROKA MARTON pakub praegu taskukohaseid laene nii avalik-õiguslikele kui ka eraisikutele kogu maailmas. Oleme silmapaistev, pakkudes laene üldsusele, et nad saaksid täita oma rahalisi kohustusi praeguse majandusliku tagasilanguse tõttu kogu maailmas. Kui teil on vaja kiiret laenu, võtke meiega ühendust, et saada lisateavet meie ettevõtte e-posti aadressil: (boroka-marton@naver.com)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s