Kärgpere nimeprobleemid

Hoiatan, sisaldab palju segaseid perekonnasuhteid.

Pärast lahutust jätsin endale eksi perekonnanime, nüüd ta tahaks, et ma sellest loobuks. Ja noh, ega mul endalgi see meelisnimi pole. Selle vastu protseteerib tugevalt meie kallis ihuvili kes leiab, et emme võiks temaga sama nimega olla. Ehk õnnestub selgitada, et nimi ei riku meest.

Neiupõlvenime ma tagasi võtta ei saa / taha, sest paar nädalat tagasi selgus, et mul pole sellele tegelikult ka mingit õigust ja noh, ega seegi mu meelisnimi polnud.

Paavoga põhimõtteliselt abielluda võiks, AGA tal on õde sama nimega mis mina ja ma ei tea, kas ma tahaks ametnikes segadusi tekitada.

Ehk siis mis saab minu nimeks? Kuidas elada peres, kus iga liige on ise perekonnanimega ja need, kes kannavad sama perekonnanime, ei ole omavahel seotud? Mis saab edasi? Selgub järgmistes osades.

Advertisements

10 thoughts on “Kärgpere nimeprobleemid

 1. Maali ütles:

  Süüdista oma vanemaid, kes panid sulle sellise nime, mis on põhimõtteliselt kõigil inimestel. St kõigil inimestel peale minu :D

  Ühesõnaga jah, vaheta parem ära eesnimi. Tüng kõigile!

 2. Morgie ütles:

  Kui Paavoga abiellud, saad sama perekonnanime, mis Paavo lapsel ja see võib vast lõbus olla…

  • Morgie ütles:

   Tegelikult, mis te nalja teete. Las Paavo võtab abielludes sinu (praeguse) perekonnanime ja asi korras.
   Korrat, kui mul ei õnnestunud oma esimesele eksile selgeks teha, et ta peab minu perekonnanimest (mille ta abielludes võttis) loobuma ja enda poissmehepõlve nime tagasi võtma, siis miks peaks teised sellistele nõudmistele järele andma? Võrdsus, vendlus ja õelus!

 3. Marta ütles:

  Morgie, ma laigiks su viimast kommentaari, kui siin selline nupp oleks. A mu meelest on nimest loobumist küll kuidagi nõme nõuda, eriti, kui see sama, mis lastel. Seda enam, et nimevahetus on suht suur asjaajamine – kõik dok ja teavitused jms. Kui härral ei meeldi sinuga ühte nime kanda, vahetagu ise nime. Võtku nt uue naise oma vms.

  • Liis ütles:

   Ei, nuga kõrile ei pandud. Eks ma blogis räägin natuke ilustatult ja natuke lihtsustatult, eks. Võtkem nii… printsiibis.

 4. lendav ütles:

  Veel üks variant – otsi suguvõsast mõni sobiv nimi (vana-vanaema neiupõlvenimi vms), vaheta enda nimi ära. Siis abiellu, mees võtab sinu nime. Korras. Lapsele ütled, et kui ta saab täisealiseks, tehku oma nimega, mis ise tahab.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s