Väike lugu veinist

Rahaga on selline naljakas lugu, et seal kus teda on, tuleb teda juurde ja kus ikka ei ole, sinna tekivad juurde mingid augud. Ökoloogilisest vaatevinklist on asi lihtne – selle asemel et osta endale igal sügisel odavad ebakvaliteetsed jalanõud, võiks osta ühed äärmiselt kvaliteetsed ja käia nendega viis aastat. Samuti võiks osta korraga kilo pekanipähkleid ja pista oma pähklikotti ja nii edasi. Paraku on minu majanduslik seis ülimalt kehv (vabakutselise elu rõõmud – isegi kui midagi on, on see kinni firma kontol) ja kui mu tarkusehammas, mille ma oleks pidanud aasta tagasi välja tõmbama, põrguvalu tegema hakkas, siis kalkuleerisin ma suisa paar kuud kas soodsam on minna ja lasta välja tõmmata või siis süüa ibukat.
Noh, lõpuks hakkas see hammas nii kõvasti valutama, et polnud enam taganemisteed. Õnneks sain kohe samaks päevaks aja, eemaldamine ise polnud üldse valus, valus oli siis kui arvet nägin. Palvetasin registratuuris PIN koodi sisestades, et ükski arve poleks automaatselt maha läinud ja mul oleks ikka piisavalt. Oli.
Pärast ragistamist andis arst mulle kaasa väikese lipiku klassikaliste soovitustega – mitte kuuma süüa, mitte haava ärritada, mide tarbida alkoholi… Viimase peale turtsatasin. Noor ja sõbralik venelanna teatas selle peale reipalt, et ei – see käib ikka ainult veini ja siidri ja muude kääritatud jookide kohta. Viina võib.
Kuna viin mulle ei maitse, joon ma nüüd ikkagi veini. Ja neelan ibukat peale. Või siis alla. Ja üritan kuidagi üle elada need paar päeva, kui korraga on vaja teha koolitööd, tõlkida raamatut, teha erialapraktikat ja veel mõnda asja. Näiteks blogida.

Advertisements

8 thoughts on “Väike lugu veinist

 1. Anna-Liisa ütles:

  Ostsin osta.ee-st ühe hooaja kantud kvaliteetsed talvesaapad neli aastat tagasi sama hinnaga, millega ebakvaliteetseid uuena müüakse, ja kannan neid siiani. Kvaliteeti ei pea ju täishinnaga ostma.

 2. kodutriibik ütles:

  Olles ise kunagi pärast väikest oppi bravuurikast veinijoomisest (paar klaasi õhtu jooksul) mädanema läinud, soovitan igaks juhuks ettevaatlik olla …

 3. Morgie ütles:

  Kurašk. Mul tõmmati üks tarkusehammas kunagi haigekassa kuludega välja, sest ma tegin kirurgile niiiii haledat nägu. Seal oli põletik muidugi all kah, aga selletõttu, et plommi alla oli uus auk tekkinud. Polnud ta mul ristipidi igemes ega midagi, kunagi isegi ravitud… Kirurg ütles, et temal on voli otsustada, kas tegu on patsiendile eluohtliku seisundiga või mitte ja kui tema otsustab, et on, siis maksabki -kassa.
  Elusate pärmibakteriga jooke ei soovitata jah juua pärast suhu lahtise haava tekitamist :D

  • Morgie ütles:

   Ja destillaatidest ei soovitata rummi, ma ei tea, miks. Küll aga soovitatakse džinni.
   Kui jutt käib pärmist, siis peaks teoreetiliselt ka liigse magusatarbimise vältimist soovitama, suhkur on pärmi toit, aga ju siis arst vaatas näo järgi, et sul pole seda soovitust vaja.

   • siil ütles:

    Mhmh, seda haigekassa asja mulle räägiti ka jah, aga võibolla siis arsti silmadele nii ohtlik polnud. No igatahes olen elus, ei veritse, kõik saab korda.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s