Osta elevant ära!

Jätsin eile Prootoni koju, sest mul oli nii halb olla, et ei suutnud seda lasteaiamaratoni ette võtta. Õnnelik laps sai päev otsa multikaid vaadata (“Emme, tead, ma olen vist päästerobotitest *sisesta tegelase nimi* armunud, sest ta on sama kartlik kui mina!”) ja mina üritasin koolitööd teha, enda ajus mõtete asemel EKG sirge joon.

Õhtul pidn end siiski voodist kokku kraapima ja teatrisse minema. “Mustkunstniku elevandi” piletid jõudsid minuni juhuslikult ja läbi Facebooki, samas lugu tundus äge. Mida aeg edasi, seda rohkem ma kartma hakkasin – kes oli etendusel nutnud, kellel oli igav… no ja mida ma siis oma püsimatu ja kartliku Prootoniga seal teen?

Lõppes tuli välja, et Prootonil oli kõik okei. Üks koht oli hirmus – see oli muidugi vapustava visuaaliga elevandi kukkumise ja pea ringi käimise stseen, aga seda nägi Prooton veel unes ka. Richard vaatas põnevusega, ei olnud ühtegi küsimust ega selgitamist vajamist kohta. Minul oli igav.

Ja ma isegi ei oska näppu peale panna, et miks. Raamat pidada olema hea, sai isegi lastekirjanduse tõlkepreemia, lugu on ilus ja imho jõuluks täiesti sobilik (kuigi väidetakse vastupidist) aga seda Tunnet, no teate küll, etenduse sisse minekut ei tekkinud. Hüpati pidevalt mineviku ja oleviku vahel, mis ei lasknud minul vähemalt loole keskenduda ja üldse oli selline… katkendlik ja traageldatud mulje. Aga hullult ilus sellegipoolest.

vant

Prooton oli muidugi siiralt lummatud elevandist, lumesajust ja uuris, kuidas nad neid dekoratsioone üles ja alla lasevad. Ma loodan, et kuna mul on Nukuteatris käpp sees, siis saan talle natuke telgitaguseid näidata.

Ah jaa – kavade peale vihastasin ka. Ma saan aru, et viieaastased ei olnud tegelikult selle etenduse sihtgrupp, aga kümnest eri lehekesest koosnev kava jõudis meil enne etendust viis korda istmete alla ära kaduda ja mind närvi ajada. Lõpplahenduse karbid on muidugi ilusad. Tulebki lastele mälestustekastid sisse sättida ja katsuda nendega ikka kaks korda aastas teatrisse jõuda. Pisik vajab jagamist.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s