Kuidas Prooton trollima õppis

Väike ülienergiline Prooton alustas sügisest OMATsirkuse akrobaatika trennis. Talle väga meeldib ja minu meelest sobib ka, kuna nad niikuini armastavad puude otsas ronida ja muidu turnida, siis las õpivad seda järelvalve all. Trenni valides vaatasin ka oma tunniplaani ja teisipäeviti kell kuus paistis päris mõnus tühi auk olevat. Oligi. Kuniks tuli uudis, et üks aine algab poolest novembrist ja hakkab toimuma teisipäeviti 16-20.

Ausalt, ilma autota ja olukorras, kus lapsi tuleb jagada mitme linnaosa vahel, on igapäevane logistika isegi paras p*se. Lisada sinna nüüd see, et ma pean samaaegselt olema koolis ja last trenni transportimas, aju ikka üsnagi huugas, enne kui ma jõudsin lahendusele, et Paavo peab sel perioodil Prootoni transaga ise hakkama saigi.

Ja saigi. Viie kreemisaia meetodil. Ehk siis iganädalane dialoog lasteaias oli:

“MIKS SINA TULID, MA TAHTSIN ET EMME TULEKS!”
Väike paus ja siis leebemalt:
“Aga kas sa kreemisaia tõid?”
“Tõin.”
“Oh, äge, mitu sa tõid?”
“Kolm.”
“AGA MA EI TAHTNUD KOLM, MA TAHTSIN JU VIIS.”
Väike paus ja siis leebemalt:
“Aga kas ma tohin need kohe ära süüa?”
“Ei, sööme pärast trenni.”
“AGA MA TAHAN KOHE!”

Ja nii edasi. Igatahes trennis nad said käidud, kreemisaiad trennisõbranna Sädega jagatud ja kõik oli okidoki. Järjepidavalt küsis Paavo lapselt, mida trennis täna ka tehti ja sai alati ühesuguse lakoonilise vastuse: “Tireleid!”

Kuniks eile ronis see pisike pruunisilmne nähvits mulle sülle ja sosistas:
“Tead. Ma olen mitu kuud sind ja onu Paavot petnud. Me teeme trennis muud ka, kui tireleid! Trapetsil ja… aga ära talle ütle, see on saladus!”

Advertisements

2 thoughts on “Kuidas Prooton trollima õppis

  1. kaur ütles:

    kui me kunagi ikkagi kohtuma peaksime, siis ma räägin oma samasuguse loo ära. internetti kirjutada ei julge, häbi on.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s