No võtkem näiteks väike tuhast mägi

Mul ausõna ei ole isegi sõnu selle kohta, mis ma nägin. St jah – droonivideod annavad mõnevõrra ilustatud pildi. Vaadake ise – õhust, jää pealt ja vee alt. Aga alustame hoopis sellest, et täna hommikul sattusin ma blogiringil peale kommentaarile: “Oled sa tähele pannud, et mida depressiivsem ja jaburam blogi, seda põnevam on lugeda?”

Haa. Deprekas. Vana sõber, minu eriala. Praegu on juba natukene imelik mõelda, et ma suutsin üsna mitu aastat (pmst peaaegu 10) vapralt kaasa mängida enne, kui nüüd eelmise aasta stress lõpuks üle pea lõi ja mu vaimsed toimetulekumehhanismid otsustasid, et edasi aitab ainult nutt ja hala, vein ja jäätis. Üheks depressiooni kiiksuks minu puhul on see, et ma näen ennast ju jumala selgelt kõrvalt. Täie mõistuse juures olev ratsionaalne inimene ei käituks nii. Aga mina käitun. Samas pole ma täie mõistuse juures ja ratsionaalne ka, nii et… esmaspäeval ma pidasin jumala ilusti nutmata õhtuni vastu, sest päev oli lihtsalt nii kiire, et mul polnud aega mõeldagi selle peale, mis juhtus. Saime kursaõe magistritöö niimoodi esitatud, et kell 14 pani tema punkti ja saatis faili koopiakotta, meie tormasime trükkima ja köitma ja siis valmis patakaga kooli juhendaja ukse taha, kust ta siis pool tundi enne esitamistähtaega allkirja sai. No ja sinna juurde see määratu patakas TÖÖD, mis mul endal sel nädalal on olnud… ohjumal. Esmaspäeval olin ma tuim nagu kivi.

Teisipäeva hommikul see-eest lõi jälle katuse pealt ära ja siis ma istusin ja tundsin ennast täpselt nii, nagu igas suvalises “i don’t want to adult” meemis. T pidi mind mitu tundi veenma, et ma soostuksin kodunt välja minema kohta, kuhu ma ammu minna olen tahtnud. Ja seal ta siis oli. Rummu.

18552867_120332000953320642_375918729_o

Mul pole absoluutselt sõnu kirjeldamaks, kui äge see oli. Minge, kuniks veel juurdepääs relva ähvardusel keelatud pole.

Advertisements

2 thoughts on “No võtkem näiteks väike tuhast mägi

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s