Mida teha Rõuges?

Tänan taevaseid jõude, et mina ei pea oma päritolu häbenema. Jah, sündisin ja kasvasin väikeses kohas, mis on viimase kümne aastaga nii palju arenenud, et mul on selle üle siiralt hea meel. Ootan seda aega, mil pensionipõlves (või keskeakriisi veerel, noh kui lapsed on 18 täis) sinna tagasi kolida saan.

Hetke atraktsioon number üks on ilmselt Pesapuu vaatetorn. Vana puust torn mädanes maha ja selle asemele sündis selline iludus. Torn on parajalt hirmus, vähemalt minusugusele foobikule – peaks olema oma 30 meetriga Võrumaa kõrgeim. Vaatetornidega on tavaliselt nii, et vaade on ainult päeval. Pesapuu läheb aga pimedas põlema, nii et isegi raske on otsustada, kas ilusam on vaade päevasel ajal või torn ise pimeduses. Päeval on aga torni kõrval avatud Rõuge Maanaiste Seltsi müügipunkt, kus nende ja ka teiste käsitööliste toodangut imetleda saab. Muuhulgas minu ema kootud vaipasid.

Rõuge+vaatetorn+PESAPUU+Martin+Mark+foto

Kõige kõrgemast tornist võib liikuda edasi läbi Ööbikuoru kõige sügavama järveni. Kui ma eelmisel aastal käisin, siis oli see matkarada küll üsna unarusse jäetud, aga saab hakkama. Kui järvele on tiir peale tehtud, siis jõuate Saarsilla talukohvikusse kust sain mina oma töökasvatuse – päevad möödusid kartuleid koorides ja nõusid pestes. Mirjam teeb imehästi süüa! Edasi on juba valikute küsimus – minna vaadata üle koolimaja ja kirik ning liikuda edasi Haanja poole, või siis sõita teisele poole Sännasse. Kindlasti on ka palju kohti, mis on viimasel ajal tekkinud ja mida ma lihtsalt soovitada ei oska. Aa, minu kodumaja jääb kohviku ja kiriku vahele ja seda on võimatu märgata ja terve suve olen ma seal, nii et… ;)

 

Advertisements

6 thoughts on “Mida teha Rõuges?

  1. _kaur_ ütles:

    Saarsilla talukohvik oli minu jaoks roheliste Haanja rattahetke üks tipphetki. Seal oli raugelt ja täiesti kõikehõlmavalt, nirvaanalikult hea. Nii et teevad tõesti hästi süüa ja üldse loovad täiesti supper olemise.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s